Twee uur nonstop lekkere  muziek in De Noorderkroon


Traditiegetrouw treedt BMK Enjoy op oudejaarsdag op in zorgcentrum "Noorderkroon" gelegen aan het Manis Krijgsmanhof 71, te ’s-Hertogenbosch.
Het is niet het enige koor dat is uitgenodigd. De Noorderdiva's zijn ook van de zangpartij. Om en om zingen de koren twee keer  een half uur. De bewoners kunnen deze laatste middag van 2019 dan ook volop genieten van veel mooie,  liedjes uit binnen- en buitenland! De sfeer in recreatieruimte is uitstekend.        Ja, het is goed toeven in "De Ontmoeting".
 BMK Enjoy mag beginnen en "dat doen zij", zo kondigt Neeltje de ladyspeaker met luide stem aan  "onder leiding van dirigent Joep van Vugt."
  Een applaus is zijn deel. Terecht! Deze maestro staat altijd garant voor bezieling en beleving!We beginnen
  met "De nacht is nog zo lang", een mooi levenslied van wijlen  René  de Haan.  Een vrouw is op zoek naar wat geluk in een café. Zij treft het. Aan de bar zit een ietwat schuchtere man achter een glaasje cola. Het is meteen liefde op het eerste gezicht. Dolverliefd biedt zij hem aan met haar mee te gaan. Thuisgekomen sluit zij niet alleen de gordijnen. Ook de man sluit ze meteen in haar armen.  De nacht is nog zo lang, maar geen zorgen, die komen ze wel door. Bij het ontwaken weet zij in ieder geval zeker, dat ze niet meer zonder hem kan! Of dat gevoel wederzijds is, weten we niet. Uit de tekst valt dat helaas niet op
te maken: Lalalalala Lalalalala enzovoorts...

 
BMK Enjoy heeft veel Engelstalige songs uit de jaren zestig, zeventig en tachtig in haar repertoire opgenomen. De meeste hebben in de hitparade  gestaan en   het is dan ook  niet verwonderlijk dat de bewoners die liedjes bekend in de oren klinken.  Wie herkent nou niet de wonderschone klanken van "California Dreaming" , een evergreen van "The Mama's  and the papa's" uit 1966.  Een aantal bewoners zie je ook meezingen bij "Have you ever seen the rain" van de Amerikaanse rockband "Cleardance cleerwater Revival".


Have you ever seen the rain coming down on a sunny day? Och, zo vaak!
 


De Noorderdiva's staan als dartele veulens te wachten op het moment dat zij voor het voetlicht mogen treden. Zij hebben louter Nederlandstalige liedjes in  hun repertoire opgenomen. Deze middag zingen zij in een fleurige outfit en met flikkerende kerstlampjes om de nek onder andere: Que sera sera, Foxtrot  Medley, Op een mooie pinksterdag en jij krijgt die lach niet van mijn gezicht     van zaalvoetballer John de Bever. Prachtig zingen zij "Kali", de bloedmooie zigeunerin, waarop Django Wagner een oogje heeft laten vallen! 

De aanwezigen smullen op deze oudejaarsdag niet alleen van zoetgevooisde klanken. Zij worden ook nog eens getrakteerd op  overheerlijke, zelfgebakken oliebollen met of zonder rozijnen. Daar lusten zij wel pap van!

Enjoy zorgt met drie solisten voor krenten in die pap! Thom zingt over gebroken harten, die niet te helen zijn en Paul is zijn verbazing bij het aanschouwen van groene bomen en rode rozen nog altijd niet te boven: What a wonderful world!
 

Na een stoombad staat Hennie in de ochtend van oudejaarsdag in  adamskostuum voor de spiegel. Wat hij ziet, zint hem niet. Er zitten heel wat kreukels en plooien in. Vliegensvlug trekt hij een hagelwitte kostuum van Jantje Koopmans uit de kledingkast. Even een strohoedje opzetten, een zwart  overhemd aantrekken, een rood geblokt vlinderdasje erbij en een dito geblokt pochet in het borstzakje stoppen. Klaar is Jan Kees.  Hij ziet er nu uit om door een trouwringetje te halen. In de middag verschijnt hij met een bosje rozen in  een vaas pontificaal ten tonele. Het wordt stil. Dan begint hij te zingen over   rode rozen.  Een hoogbejaarde dame achter in de zaal valt haast in katzwijm en een ander valt aan zijn voeten. Het leven gaat niet altijd over rozen, maar vanmiddag wel! Hij geniet er zichtbaar van. Goed gedaan, jochie!


De roos van mijn leven was jij steeds mijn schat.......

Maar een roos met een doorntje kwam ook op ons pad..... ....
Wat Enjoy ook zingt, bij elk lied blijft de dirigent enthousiast de maat slaan.     "Kijk, hoe ik hier straal, ik ben toch zo gelukkig ..... is dat nog normaal? " zingt hij mee uit volle borst. Zouden gewone mensen  alleen maar voor een zoen te voet naar Rome gaan? Daar moet je toch een romanti
KUS voor zijn! 

'Het slotoptreden mogen de Noorderdiva's verzorgen. Dat is hen wel toevertrouwd. Ouwe bekenden komen opdraven. Zo gaan Hazes en Bridget Maasland, liggend aan de voet van Sierra Madre, "Stralend  door het leven". 
 
Het is kwart over vier als het liedfestijn ten einde komt. We hebben er met zijn allen een klein feestje van gemaakt.  Iedereen die aan deze middag heeft bijgedragen, wordt hartelijk bedankt voor de medewerking!  Om met René Schuurmans te spreken: "Het (medewerken) lijkt allemaal zo gewoon, maar      het is toch bijzonder!" Zeker weten!!