Op zondag 26 juni 2016 zijn is BMK Enjoy door leden van Smartlappenkoor "Tis Nie Te Geleuve" uitgenodigd om met hen en De Disselzangers uit Ammerzoden het zangseizoen 2015/16 af te sluiten.

Jan Veltman, de trotse voorzitter van het organiserend koor , heet  om kwart voor een iedereen van harte welkom en wenst elk koor succes en vooral veel plezier toe!


 

Onlangs heeft de taalgwetenschapper  Professor dr. Puntkomma onderzoek gedaan naar de meest gebezigde
woorden van een Bosschenaar.

Het schuttingwoord van drie letters
staat op nummer 1,  gevolgd door  "bekant" en "keigezellig" respectievelijk op plaats 2 en 3. 

De organisatie heeft deze zondagmiddag alles in het werk gesteld  om verandering
te brengen in die volgorde.
 "KEIGEZELLIG" dat moet de nieuwe, onbetwiste nummer 1 worden in de lijst
van meest gebruikte Bossche woorden.

Het Smartlappenkoor "De Disselzangers" uit Ammerzoden is het eerste koor dat  mag aantreden.
  In een hagelwit hesje en een lichtgroene sjaal laten zij onder leiding van een charmante dirigent mooie liedjes door Muziekcafť "Lohengrin" klinken.

Een foto kan het enthousiasme van een koor goed in beeld brengen, maar er komt wel weinig geluid uit. Youtube biedt uitkomst. Daar hebben wij een mooi filmpje van De Disselzangers kunnen traceren. Zij zingen op het knarrenbal een heel mooi Ammeroois carnavalsliedje.

 

BMK Enjoy is het tweede koor dat haar zangkunsten mag vertonen. Zoals gebruikelijk doen zij dat altijd en overal met heel veel ENJOY onder leiding van de goedlachse dirigent  Corrie de Mug.

Helaas zijn wij nog niet zo ver dat we een video op Youtube hebben staan.  Dat zal niet lang op zich laten wachten.  Anita en Hanny zingen ieder een solo, die net zo mooi klinkt als de originele versie van Tammy Whynette en Doris Day. Moesten we maar eens een filmpje van maken!

 
 Het gastkoor  "Tis Nie Te Geleuve" heeft ruim een uur moeten wachten alvorens zij enkele liedjes uit hun uitgebreide koor kunnen presenteren.  En dat doen zij met verve onder leiding van de sympathieke en bekwame dirigent Peter  Broekmans.

Ook van "Tis Nie Te Geleuve " hebben  we  een filmpje op de kop kunnen tikken. Daar moesten we wel helemaal voor naar Grave, waar zij in 2014 optraden onder een hemelsblauwe lucht.

 

Intussen zien we dat Pluvius, de god van de regen, zijn vakantie heeft onderbroken . Uit tropische oorden heeft hij  voor ons allen een fikse regenbui meegenomen. Op de Zuiderpassage is in de buurt  van Muziekcafť "Lohengrin" op dat moment geen hond te bekennen.

Buiten hebben we trouwens ook niks te zoeken, maar binnen des te meer. Daar trakteert Ria Knoers  goedgemutst op heerlijke snacks.

Voor elk koor zijn deze middag twee liedsessies van een half uur ingepland.
Het is tien voor drie  als de drie koren voor de tweede maal aantreden.  Ook nu tonen zij hun kwaliteiten. Onze hoffotograaf Herman heeft enkele mooie momenten voor de eeuwigheid op de gevoelige plaat vastgelegd. Kunnen de kleinkeinder er later ook nog eens van genieten!

De Disselgangers uit AmmerzodenBosch MeezingKoor Enjoy

Smartlappenkoor "Tis Nie Te Geleuve" uit Den Bosch. 

Slotlied door drie koren

Met "Zwarte Slaven"  wordt deze heerlijke zangmiddag door de drie koren beŽindigd.
Het lied klinkt als de klok van Arnemuiden.  De Zangeres zonder Naam zou trots zijn geweest op
deze uitvoering.

Och ***, vergeet ik bekant te vermelden hoe de sfeer was deze middag in Muziekcafť Lohengrin .
Nou, professor dr. Puntkomma zal zijn onderzoeksresultaten moeten bijstellen. 
We hebben het zelf  uit vele monden gehoord:Wij willen dan ook Smartlappenkoor "Tis Nie Te Geleuve" heel hartelijk danken voor de uitnodiging om aan hun korenmiddag te mogen deelnemen. Ook de uitbaters van het muziekcafť Pauli en zijn vrouw Judith willen we dank zeggen voor hun warme ontvangst.
Van zulke middagen daar lusten wij wel soep van!

HOUDOE  WOR!!