Gezellige drukte in winkelpassage De Helftheuvel in Den Bosch
In "De Helftheuvel" in Den Bosch is het zaterdag 28 september 2019 drukker  dan anders. Worden er gratis boodschappen verstrekt? Neen! Komt er dan een   bekende Nederlander een winkel openen? Welnee joh, niets van dat alles.   Dameskoor de "Noorderdiva'
s" heeft gewoon een achttal koren uitgenodigd    om deze zaterdag in het winkelcentrum een supergezellig sfeertje te creŽren.  En we mogen stellen dat zij in hun opzet voor honderd procent zijn geslaagd!

Nadat zij zelf hun festival met enkele vlotte Nederlandstalige liedjes hebben geopend, mag BMK Enjoy meteen aan de bak. Dat doen wij uiteraard with
much LOVE and
ENJOY! Als je bijvoorbeeld in een lange nacht liefde tekort komt, stort je dan maar in de armen van deze koorleden; zij zullen je   verwarmen zonder dat  Essent of Nuon eraan te pas komt!

 


De dirigent Joep van Vugt  is een hartstochtelijk man.  In woord maar vooral in gebaar weet hij warme gevoelens los te weken bij het luisterend en somtijds ook lekker meezingend publiek. Zelfs bij  Engelstalige liedjes zoals "Somebroken hearts" en `   "Loveletters in the sand", respectievelijk gezongen door Thom en Paul, laten zij de gevoelens de vrije loop!

De eerste zangsessie, waarin acht liedjes worden gezongen, wordt afgesloten met een kraker van Frans Bauer, wiens hart bij het zien van zijn geliefde op     hol slaat. Ook het publiek wordt door emoties overmand met het gevolg dat
een polonaise spontaan wordt ingezet! Kijk hoe ze stralen!

 

De Noorderdivaīs hebben kosten noch moeite gespaard om het alle koorleden naar de zin te maken. Kannen koffie, schalen met broodjes en pannen vol soep zorgen ervoor dat er geen knorrende magen te horen zijn.

 


Bijna twee uur later presenteert BMK Enjoy haar tweede liedblok. Het is inmiddels nog drukker geworden in de winkelpassage. Veel mensen onderbreken het doen van boodschappen om naar de koren te luisteren.
Gelijk hebben ze; een wc-rol kopen of een rol beschuit kan altijd later nog!

Nu zijn ze getuige van een liefdestafereeltje a la Don Juan.  Bij het aanschouwen van een schone dame in het publiek gelooft hij er helemaal in:   I'm in love, I'm a believer!!   Dat is wel even schrikken, natuurlijk.
De dame in kwestie heeft na deze liefdesverklaring dan ook hals over kop het winkelcentrum verlaten. Sindsdien is niets meer van haar vernomen.... 


Speciaal voor dit dankbare publiek laten we ook  in de tweede zangsessie enkele van onze lievelingsliederen horen, waaronder "California Dreaming"     van de Mama's and the Papa's en "Only the lonely" van Roy Orbison.                 Wie kent ze niet?Met een Spaanse medley beŽindigen we dit optreden in opperbeste stemming, waarbij Anita haar rol als Dolores weer voortreffelijk vertolkt!

Neeltje, onze ladyspeaker, spreekt namens BMK Enjoy het dankwoord uit.  Iedereen die aan deze middag heeft meegewerkt wordt heel hartelijk bedankt! Een speciaal woord van dank is gericht aan het adres van  "De Noorderdiva's".  Zij zijn er tenslotte in geslaagd een korendag te organiseren, waarvan zowel de uitgenodigde koren als het winkelend publiek met volle teugen heeft genoten!


Hartelijk dank allemaal!  We hebben genoten!