BMK ENJOY herdenkt op Hartjesdag haar dirigent Corrie de Mug

    Op  zaterdag 13 april 2019 zijn de koorleden van BMK Enjoy al vroeg bijeen op het Kerkpleintje in de Bossche binnenstad. We zingen deze dag ten bate van De Hartstichting,  maar vooral ter ere van  CORRIE DE MUG, onze dirigent met een groot en warmkloppend hart voor iedereen. Ruim een week eerder is zij overleden.  `Wij hebben haar allen in ons hart gesloten!

Rust zacht, lieve Corrie!

 CORRIE  DE  MUG

Deze lentedag is erg koud voor de tijd van het jaar. De zon laat zich weliswaar regelmatig zien, maar toch is het niet verkeerd om je te kleden met een jasje   en een dasje. Om het winkelend publiek in een goede stemming te  brengen starten we onze eerste liedsessie met een mooie song van Pussycat.  En ja hoor, al gauw zie je een big smile op de gezichten van de mensen verschijnen. Een buitenkansje voor de vrijwilligers van de Hartstichting om de gulle medemens een rammelende collectebus onder zijn neus te duwen.

Zoals eerder gezegd is het niet echt strandweer, maar Pat Boone laten we  desondanks  "Loveletters in the sand" schrijven. Had hij onze Corrie gekend, dan zou hij beslist geschreven hebben: I love you very much! En anders zouden dat wij wel hebben gedaan!

 
Anita zingt het lievelingslied van Herman, de liefhebbende echtgenoot van      Corrie en tevens onze inmiddels ex-fotograaf.  Geen wonder dat hij van haar houdt! Zij steunde hem altijd, al was dat niet vaak nodig.  Herman is er immers de man niet naar om een scheve schaats te rijden. Zij gaf hem veel liefde en twee open armen om hem eens heerlijk te knuffelen.Het is
12.00 uur in de middag als we onze eerste liedsessie beŽindigen. Na een half uurtje relaxen staan we al weer te trappelen van ongeduld, of is het van de kou?, om aan het tweede liedblok te beginnen. Dat doen we met "Spanish Eyes, twee donkerbruine ogen, waarmee ook ons Corke de wereld inkeek!Thom heeft geen Spaanse ogen, maar wel een mooie donkerbruine stem.      Heel mooi zingt hij het lied "Some broken hearts never mend" van Telly Savalas. Op Herman, de kinderen en de kleinkinderen  is de tekst  de komende tijd zeer van toepassing . "First thing in the morning, that I do, is start missing you!"          We wensen hen allen veel sterkte toe! 

Het lievelingslied van Corrie "Diep in mijn hart" van Tante Leen mag natuurlijk niet ontbreken. En natuurlijk zingen we , zoals een smartlap gezongen hoort te worden, diep uit ons hart!

 

Het laatste lied dat door Neeltje, onze ladyspeaker, stijlvol wordt   aangekondigd is van de Brabantse zanger Renť Schuurmans:

"LAAT DE ZON IN JE HART"

En dat is nou precies de boodschap die onze overleden dirigent als geen     ander kon uitstralen! Wat zullen we haar missen!

We danken de organisatie van De Hartstichting voor de uitnodiging om op het Kerkpleintje te mogen zingen.  We hopen van ganser harte dat de collectanten heel veel geld hebben ingezameld voor dit goede doel!

 Hoe het ook zij, wij hebben in ieder geval, met Corrie in ons achterhoofd,  uit de   grond van ons hart gezongen! Ze heeft  van boven vast trots meegekeken en ook gezien dat haar vervanger Puck ons koor prima heeft gedirigeerd!


HARTELIJKE GROETEN!